11. nov. 2011

Grotesque

Hvem har, ikke ridset blidt i overfladen, men hakket med store spader i normalitetsasfalten  i timerne mellem  kl. 4 og 8? Er alle regler ophævet her? Er erfaringsbanken og logikinstituttet lukket? Er det klovnernes, karnevallets og groteskernes tid?

Jeg vågner kl. 4 ved, at J står midt i det mørke rum og siger, at han har drømt noget uhyggeligt. Kom og få et kram, siger jeg, og han lægger sit bløde ansigt ned på mig i to sekunder. Han har ikke ro til et kram.
Jeg drømte, at jeg var ved at drukne i ketchup, siger han med rester af angst i stemmen.
Jeg svarer, at vi skal sove nu, og han går ind til sig selv, men stopper på vejen.
Mor. Hvad er det så, man gør? Siger han underforstået, at jeg kender alle almindelige situationer, man som menneske, kan havne i, og det her er en af dem. At drukne i ketchup.
Du skal bare puste til det, skat, siger jeg og lægger mig til at sove.

Nede i vuggestuen ligger dukke Lars, som vi *glemte* for nogle dage siden. Men han har smidt sin komfortable stribede natdragt. I nattens mulm og mørke har han skiftet til en lyserød kjole, der sidder alt for stramt. Den kan ikke engang komme op over skuldrene på ham. Tylskørtet dækker kun med nød og næppe grænsen mellem stofhofte og plastikknæ. Men han ser glad ud. Mere tilfreds end før. Mere grotesk end før. Lille M tager ham under armen og elsker det lille utyske ligemeget hvad.

Ti minutter senere kører jeg forbi mændenes hjem. Fortorvet emmer at pis og sender ramme stankbølger op i mine kolde næsebor. Der står en mand helt ude ved vejen og i det, jeg passerer ham, sender han en kaskade af bræk mod den morgengrå asfalt.

Jeg begynder at se frem til en helt almindelig dag på kontoret, hvor jeg ligesom ved, hvad der kommer.

3 kommentarer:

  1. det der er altså ikke Lars, det er Rune Klan....

    SvarSlet
  2. Gud ja, det ligner ham faktisk! Han er jo noget mere harmløs end Chuckie, som Lars ellers flittigt bliver sammenlignet med. Det må jeg fortælle vuggestuepersonalet. Som det er nu, kan de ikke så godt lide Lars.

    SvarSlet