5. dec. 2011

Mens vi venter på tyndskid

Ja, da jeg var barn var en stor del af perbernøddeglæden sgu da at spise dejen. Min søster og jeg fandt på de snedigste måder at liste den lille fedtede, gyldne klump ind i munden uden at blive opdaget. Lige hoste lidt. Lige tage en klump op i ærmet og smutte ud på toilettet.

Den tid er åbenbart forbi. Jeg ved da godt alt det der med salmonella, og vi kunne jo bare have købt nogle ordentlige æg. Men alligevel. Man skal sgu da spise dej, når man triller pebernødder. Carpe diem.
Det sagde jeg også til min søn lige før.
"Du må godt smage lidt på dejen,"hviskede jeg som for at indvie ham i den hemmelige perbernøddeloge.
Og hvad siger barnet?
"Ej MOR, der er altså rå æg i. Man kan få ondt i maven"

Man skulle så også tro, at det var ham, der sagde "Slik din egen pik," da vi sad der alle fire om bordet og trillede på livet løs.
Men nej.
De gyldne ord blev sagt af hans Fader.
Som svar på, hvordan han kunne svare igen, når en vis dreng fra hans klasse sagde 'pikslik' til ham.

Jeg er åbenbart blevet rusten. For lige bagefter tog J mig i at spise dej.
Bare en lille klump.
Så skal jeg nok love for, at jeg fik en skideballe af både M og J.
"Så er det din egen skyld, hvis du får tyndskid. Vi griner, hvis du sidder på lokum hele natten. HAHA,"
sagde de med stramme læber.

Så nu venter hele familien på, at jeg får tyndskid.
Nogle spændt, andre nervøst.
Jeg synes allerede, jeg har fået lidt mavekneb.
Men det var det værd.

11 kommentarer:

  1. Ai de drenge kan sgu da ødelægge fornøjelsen for enhver. Man skal ikke messe med juletraditioner, heller ikke selvom det involverer rå dej.

    Har selv, med største fornøjelse, ædt rå honningkagedej og fodret manden med det også - uden at sige det med æggene.. (ups) Elsker civil ulydighed, så spis endelig!
    Traditioner er traditioner - og hvis du skal sidde på lokum er det jo bare en ny af slagsen ;-)

    SvarSlet
  2. jeg sjatpisser lidt af grin! Håber ikke at ægge-guden straffer dig med racer-røv.

    SvarSlet
  3. Selvfølgelig er det da et must at smage på dejen. Hvordan skal man ellers sikre sig, at man har husket alle krydderierne ;-)
    Men hvorfor bruger du ikke bare de der varmebehandlede plasticbøtte-æg, så du ved, at din dårlige mave bare skyldes for meget dej og ikke dårlig dej?

    SvarSlet
  4. dej er lykke!! Tyndskid eller ej!

    SvarSlet
  5. Hej Maria! Jeg er lige kommet forbi din blog, følger lige lidt med.
    Jeg kender godt dej-glæden. Det er en mavepine værd ;)

    SvarSlet
  6. Tak tak tak for at få mig til at grine højlydt, på en kedelig onsdag morgen på kontoret! Godt jeg sidder her alene ;-)
    Skøn blog, melder mig lige som fast læser!

    Vh Laura

    SvarSlet
  7. Sjovt. Enten er salmonella en dansk opfindelse eller også er franskmændene mere bad-ass - for hernede kan man sgu ikke få plastikæg og det er heller ikke fordi chokolademoussen er gået af mode. Jeg siger go for kagedej!

    SvarSlet
  8. Hvis man bruger Lagkagehusets opskrift, er der ikke æg i = man kan spise så meget dej, som man lyster! :D

    SvarSlet
  9. Opdatering: Jeg fik aldrig tyndskid. Jeg kender desuden en, der har forstand på æg. Hun siger, at det er lige så let at få salmonella fra danske æg som at vinde i lotteriet. Jeg skal så meget hjem og lave dej i aften, når ungerne sover og så bare gnaske gnaske.

    SvarSlet
  10. nej, det sker der da ikke noget ved - og småkager smager om regel bedst som dej. Måske kan man opbygge en form for immunitet, hvis bare man spiser nok?
    Fed blog i øvrigt!

    SvarSlet
  11. Anonym2/26/2013

    Devotional version: Worth of the appeals of Blogging.
    Evidentemente il ministro Bondi, perso connect these attractions
    and events to your blog.

    Have a look at my blog: click here
    My site - click here

    SvarSlet