10. dec. 2012

December Uncut #6


6

”Ja, hej Katrine, det er Agnete. Jeg er desværre blevet syg.”
Hun gør sin stemme hæs og hoster lidt og direkte ned i røret.
Bagefter sidder den dårlige samvittighed og dunker i takt med hendes puls, men hun kan ikke. Kan ikke rådgive om kommunikation, når hendes egen verden ligger i et mærkeligt søle med ophævede regler.
Planerne om en stille hævn over Mikkel var hendes december-ledestjerne. Hendes røde tråd. Nu er tråden reduceret til en lille minimal detalje i et meget mærkeligt broderi, og Agnete ved slet ikke, om hun er Agnete længere.

Hvornår har hun f.eks sidst købt pot af Bertram?
Hun har ikke engang kontakt med ham på andre måder end over facebook.
Men decemberfanden tog ved hende, og der gik kun en halv time fra hun fik idéen, til hun var hjemme igen med en lille pose velduftende urter.
Det var første skridt ind i det mærkelige  søle, hun nu har været snasket ind i en uges tid, som får hendes hjerte til at banke hårdere, end hun kan kapere, og som hun bliver nødt til at forholde sig til, før hun sætter sine fødder på den arbejdsplads, hvor de forventer at møde almindelige, tjekkede og dygtige Agnete.
Hun sparker en sti i tøjet og stiller sig hen foran spejlet.
Hendes krop ligner stadig hendes krop. Hendes baller og bryster er stadig hendes absolutte styrker. Strunke, struttende og i stand til at tiltrække sig så meget opmærksomhed, at ingen forhåbentlig lægger mærke til det store modermærke på kinden, de skæve fortænder og poserne under øjnene.
Hende krop er den samme.
Men alligevel ombrudt.

Hun havde røget den joint og skruet helt op for Led Zeppelin for at gennemføre gymnasiestemningen.
Urterne havde fået hendes krop til at gennemgå den ene følelse efter den anden. Først vrede over, at hun ikke selv havde fattet, at det ikke gik med Mikkel. Så var hun kommet til at tude. Over de knuste drømme om børn. Familie. Det almindelige liv skåret efter skabelonen. Den skabelon alle hendes veninder allerede var proppet godt ned i.
Midt i det hele bankede det på, og hun kunne jo ikke skjule, at hun var hjemme, når Led Zeppelins guitarsoloer bragede ud i lejligheden.
Det var Sus.
Underboen.
Hun så både anklagende og undskyldende ud.
Agnetes øjne var røde af flere årsager, så hun spillede det lette kort og klagede sin nød over det forliste forhold og de rygter, der sagde, at Mikkel havde været sammen med en anden. Egentlig kunne hun lige nu ikke være mere ligeglad med den nar til intim-sæbe-Mikkel. Hun så medlidenheden i Sus’ øjne og kørte den endnu længere ud, alt i mens sendte blikket rundt i underboens ansigt.
Hun var smuk med sine fine linjer, og munden. Den buede spidst og rundt og fortsatte i linjer. Som en lille, rød melodi.
Sus bød hende på underlige jyske småkager og sad der lidt genert midt i den rodede stue.
Genert men bestemt.
Agnete vidste ikke, om det var jointens skyld, men pludselig havde hun set sin fod glide op og ned af Sus’ ben, og underboen havde ikke trukket det til sig.
De kiggede hinanden i øjnene, mens småkagerne rumsterede rundt i deres munde, men så var de færdige med at tygge, og deres munde fik andre ting at koncentrere sig om inde i Agnetes seng.

Og nu står hun her og kigger på sin gamle, nye krop og har allermest lyst til at spæne ned til Sus.
Men hun må ikke virke over-ivrig.
Faktisk ved hun slet ikke, hvordan hun skal virke.
Hvordan Agnete Jensen virker den 11. december 2012.
Men i dag bliver hun hjemme og finder ud af det.
LÆS NÆSTE AFSNIT HOS TRIX/ MIKKEL PÅ TORSDAG!De tidligere afsnit kan du finde her:

Afsnit 1 Marias Maskinrum (AGNETE)

Afsnit 2 Trixyworld  (MIKKEL)

Afsnit 3  Amrit (SUS)

Afsnit 4  Superheltemor (MARCUS)


Afsnit 5  Sneglcille (MIA)

9 kommentarer:

 1. Det er saftsusme en juicy julekalender, den der I har gang i - og jeg er fuldstændig vild med den!!!

  SvarSlet
 2. Det er vi virkelig, virkelig glade for at høre! At du er vild med den altså. December er safternes måned!

  SvarSlet
 3. Hurra for julekalendersafter, og jeg er så vilderen med din måde at skrive på. Jeg håber du skriver en bog i eftermiddag, som jeg kan ønske mig til jul. Kom i gang, dame!

  SvarSlet
 4. Mens mit hjem var indhyllet i tyndskidståger var jeres kalender et opløftende og muntert afbræk fra lortebleer og kummens kolde porcelæn. Tak skal I have!

  SvarSlet
 5. Jaaah!

  Skriv en bog!

  SvarSlet
 6. Jeg elsker jeres julekalender! Den er for fed!

  SvarSlet
 7. Huh? Hvor blev superheltemor af?? Jaok, det er jo ikke sikkert, at du ved det - fik bare ikke læst hendes afsnit.

  SvarSlet
 8. Bare rolig, hun kommer tilbage igen :-)

  SvarSlet
 9. Den her juleføljeton er simpelthen genial... Intet mindre! :D

  SvarSlet